![]() |
|
|||||||
| Açılışlar Chess Openings |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Sen bildiğin açılışı oyna. Herkesin tarzı farklıdır çünkü. |
|
|
|||
|
|||
|
Benim asıl açılışım sana çok uyacak. Ben kısa bir süredir turnuvalarda onu oynuyorum. Çok da işe yarıyor. Öyle bir açılış ki, istediğin zamanı oyunu tıkayıp açabiliyor, istediğinizde saldırıp hemen geri dönebiliyorsunuz. Çünkü oyunu siz yönetiyorsunuz.
Açılış: f4, ilk bakışta rakibe saçma gelecektir. Buna en iyi karşılık d5 dir. f4 ün başlangıcı ne kadar c4 e benzesede sadece ilk 2 hamledir .. f4-d5 Af3-Af6(burda c5 de gelebilir.) g3--... fg2-.. 0-0... Oyunun başında vezir kanadı kullanılmıyor. Rakip bunu kendi avantajıymış gibi düşünüyor. Bizim amacımızın şah güvenliği olduğunu zannedip saldırı almayacağını düşünerek saldırı hazırlıyor. Aslında biz şah güvenliğiyle alakalı birşey yapmıyoruz. Biz rakibe çaktırmadan şah kanadından saldırı hazırlıyoruz. Ama ters olarak rakibin vezir kanadına. Rakip vezir kanadını ilk hamlelerde kullanmadığımız için vezir kanadına saldırıyor. Biz se hemen ac3 le başlayan vezir kanadı oyununu oynuyoruz. Sonrada f3 deki atla birlikte arkasındaki filden destek alarak saldırı başlatıyoruz. Açık oyun sevenler f piyonunu değişerek kalenin önünü açıp saldırabilir. kapalı oyun sevenlerse d4 sürerek daha fazla tıkayabilir. c filini b2 yoluyla oyuna sürebiliriz. Ben ne kadarr söylesemde boş, sizin tahta üzerinde kendi hamlelerinizi üretebileceğinziz bir açılış. ![]() Ha bu arada f4 e e5 çıkarlarsa e4 çıkıp şah gambitine geçin. huseyinaslanTarafından: 27-06-201014:20düzenlendi. |
|
|
|||
|
|||
|
Alıntı:
biz buna hollanda diyoruz ama biraz değişiği bi hamle boşa atmışsın |
|
|
||||
|
||||
|
reti açılışı en sevdiğim açılış kendimden güçlü oyuncuları yenebiliyorum
|
|||
|
|||
|
Alıntı:
hollanda d4 e f5 açmaktır. F4 açılışına 'Bird' açılışı deniyor. Aslında tehlikeliye benzer ama teorisini bildikten sonra iyi 1 açılıştır... Bence en iyi açılış rakip ne yaparsa yapsın sen hep aynı hamleleri yapabildiğin açılıştır. mesela pirc savunmasını belirleyen hamleler 1-... d6 2-... Af6 3-... g6 4-... Fg7 5-... 0-0 . Bunu e4 ve ardından d4 e karşı açıldığında pirc savunması, d4 ve ardından c4 e karşı açılırsa hintli olur. Yani yaptığınız çoğu hamle doğru olur. Benim görüşüm bu... qazwer1995Tarafından: 27-08-201021:31düzenlendi. |
![]() |
| Bookmarks |
| Anahtar Kelimeler |
| satranç açılışları, satranç ispanyol açılışı, satranç sicilya savunması |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler 1 (0 Üye1 Misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|
- Toplist