![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|||
|
|||
|
Ajlan beyin bu konuda ilk tavsiye ettiği önce 1.Taşların hareketlerinin kavranması 2.Notasyon ve Tahtanın tanınması 3.Şiş , çatal vs gibi temaların öğrenilmesi 1-Benim sorum şu Ajlan beyin 3.cü şıktaki Şiş , çatal vs gibi temalarını nereden bulup çalışabilirim? 2-Birde 2 saatlik(120 dk) Taktik çalışmada çözmeniz gereken soru sayısı 24 ü geçmemelidir diyor. Ama ben çok çabuk cevabı buluyorum 2 saatte en az iki katı fazla çözüyorum bunun gelişmemde bir engeli olurmu? 3-Son olarak Konumsal satrancın esasları, Analizli oyunlar , zayıf karaler , dikeylerin ele geçirilmesi gibi stratejik ögeleri nereden öğrenebilirim. |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
Ancak satranç kitaplarında basitte olsa bu terimler anlatılıyor. Olgun Kulaçın kitabını öneririm. Web sitesi:[---Linkleri görmek için üya olmalısınız.. ---] Aynı zamanda kombinezon çözmeninde bazı püf noktaları vardır.Örneğin 1 Hamleli matlarda soruyu çözen kişi genelde şah çekme metodunu kullanır.Yada 2-3 hamledeki matlarda ŞAT formülü uygulanması gibi.Kombinezon çözmenin en büyük yararı hesap yeteneğini geliştirmesi ve satrançta fedalı oynamayı sağlamasıdır. |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler 1 (0 Üye1 Misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|